Potpora tvrtkama koje posluju na tržištima Hrvatske i BiH

Hrvatski poslovni klub u BiH osnovan je u cilju unaprjeđenja gospodarskih odnosa i suradnje između kompanija iz Republike Hrvatske koje posluju na prostoru BiH te potpore tvrtkama koje imaju interes za pokretanje poslovanja na području BiH,

ali i potpore svim domaćim bh. tvrtkama koje bi htjele svoje poslovanje proširiti na teritorij Republike Hrvatske, piše Večernji list BiH.

Trgovinska razmjena

Poslovni klub sustavna je potpora za razmjenu znanja i iskustava između predstavnika hrvatskih i bh. kompanija zainteresiranih za poslovanje na oba tržišta. Inicijator i jedan od osnivača Kluba je Hrvatska gospodarska komora, a osnovan je uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH kao dobrovoljna, nestranačka i neprofitna organizacija. Uz KGK, osnivači Hrvatskog poslovnog kluba u BiH su i tvrtke Podravka d.o.o., Croatia osiguranje d.d., Auto flota d.o.o. i Školska naklada d.o.o.

Predsjednik Hrvatskog poslovnog kluba Branimir Barišić naglašava kako je s ostvarenim obujmom trgovinske razmjene u 2021. godini od 5,4 milijarde KM Republika Hrvatska najznačajniji vanjskotrgovinski partner BiH te će i Hrvatski poslovni klub nastojati dati svoj doprinos daljnjem jačanju sveukupnih gospodarskih i poslovnih odnosa RH i BiH. Uloga Hrvatskog poslovnog kluba u BiH je unaprijediti i podržati interese svojih članova stvaranjem sinergije među članicama, doprinijeti jačanju slobodne i konkurentne trgovine i poštene poslovne prakse.

- Svoje djelovanje želimo graditi na kvalitetnoj komunikaciji, razmjeni iskustava, uzajamnosti i partnerstvu. U pristupu radu želimo pokazati kako smo stručni, kompetentni i profesionalni te nas raduje što je već značajan broj tvrtki prepoznao vrijednost koju Klub donosi poslovnom okruženju u BiH - kazao je Nikica Pažin, voditelj Ureda Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH i potpredsjednik Hrvatskog poslovnog kluba. Jedna od ključnih prednosti članstva u Hrvatskom poslovnom klubu je mogućnost međusobnog upoznavanja tvrtki istih djelatnosti s obiju strana granice, kao i unutar BiH, što otvara mogućnost daljnje suradnje i razmjene iskustava vezanih uz plasiranje roba i usluga na tržištu EU-a, zatim dijeljenje stručnih znanja i iskustava o regionalnom poslovnom ponašanju, kao i dijeljenje stručnog znanja o poslovnim trendovima te o novim izazovima, novim poslovnim modelima i paradigmama.

Ciljevi kluba

Članovi udruge mogu postati pravne osobe, njihovi predstavnici u BiH i Republici Hrvatskoj te fizičke osobe koje prihvaćaju program i ciljeve kluba te mu pružaju potporu. Svi koji žele biti dio kluba prijavnicu za članstvo mogu napraviti popunjavanjem pristupnice na službenoj web-stranici.

Planirane su aktivnosti na cijelom području BiH u cilju promocije misije i vizije Kluba te potpore članovima, a sve novosti i aktivnosti Kluba možete pratiti na službenoj stranici i društvenim mrežama LinkedIn, Facebook i Instagram.

 
index Instagram400x230 youtube