Mamić iz Hercegovine komentirao tužbu protiv Hrvatske

Zdravko Mamić je komentirao tužbu protiv Hrvatske koju je pokrenuo pred Europskim sudom za ljudska prava.

“Na Europski sud za ljudska prava idem s argumentima da nisam imao pravo na pravičan i nepristran sud, mislim da je to svima u Hrvatskoj jasno, osim hrvatskim sudovima koji su sudjelovali u donošenju tih sramotnih presuda”, rekao je Mamić, a prenosi Dnevnik.hr.

Otkrio je da je zajedno sa svojim prijateljima podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu 19. travnja protiv predsjednika Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vrbana.

“Napravio sam posao PNUSKOK-a i policije. Ne trebaju se puno truditi, za njih sam napravio posao. To je sramota, ruglo, to su takvi kriminalci, lopovi. Ne da ne štite Ustavni sud, oni donesu da je sud donio ispravnu odluku za mene i brata u istom postupku gdje je bio Vrbanović i Pernar, a za njih ponište prvostupanjsku presudu. Ali u istom postupku. Isti sudac, isti grad, isto suđenje. I onda kažu za ove nepristran, za ove pristran”, rekao je.

Nije u kontaktu s hrvatskim vlastima

Ni s kime nije u kontaktu kada su u pitanju hrvatske vlasti. “Kod njih ne postoji volja da bilo što učine po tom pitanju, osim što im je cilj da obitelj Mamić prognaju iz Hrvatske”, dodao je.

Govorio je i o Dinamu. “Dinamo će i ove godine biti prvi i sljedećih ne znam koliko. A moj utjecaj je onoliko koliko me ljudi pitaju za savjet. Moj utjecaj je nikakav jer sam 2015. završio u pritvoru i podnio sam ostavku”, rekao je Mamić.

Podsjetimo, Mamić je pokrenuo tužbu protiv Hrvatske jer smatra da nije imao pravedno suđenje u Osijeku. Mamić je zbog izvlačenja novca iz Dinama osuđen na 6 i pol godina zatvora, a 4 godine je u bijegu pred hrvatskim pravosuđem.

 
index Instagram400x230 youtube