"Festival slobode 2.0": STOP koronamjerama, nametanju cijepljenja i Covid putovnicama

Više tisuća osoba okupilo se na Festivalu slobode 2.0. održan u subotu u Zagrebu na kojem je iskazano stožeraškim koronamjerama, nametanju cijepljenja i Covid putovnicama

Kako biti čovjek i ostati slobodan kad nam se ljudskost i sloboda pokušavaju oduzeti’ bila je tema okupljanja na kojem su svoja mišljenja i stavove iznijeli mnogi istaknuti stručnjaci i poznati ljudi koji se zalažu za istinu i očuvanje ljudskih prava i sloboda.

Ukazali su na to da su mjere protiv širenja virusa narušile ljudske slobode te da je “bolest zloupotrebljena”. Smatraju kako mjere koje se uvode nisu u razmjeru sa stvarnom opasnosti od virusa.

Nada Jurinčić, pedijatrica u mirovini, ponovila je glavne teze o zavjeri vezanoj za pandemiju te je prozvala skrivene centre moći. “Ako smo u ratu, postavljam vam pitanje tko nam je neprijatelji i, još važnije, zašto se ne branimo?", pitala je kritizirajući politiku.

Jedan od govornika Ivan Lovrinović ispričao je priču o mladiću koji je dobio otkaz jer se nije cijepio, te kazao kako su svi oni koji su se cijepili bili prevareni jer i dalje moraju nositi maske i imati COVID potvrde.

“Mi se nalazimo u biološkom ratu, samo nam to nisu rekli. Dvije godine nam govore da je dječja igra opasna. Dvije godine nas uvjeravaju da unučad može ubiti djedove i bake. Naučili smo da korona izbjegava skupove elite, ali napada skupove oporbe. Nacionalna sigurnost Hrvatske je ugrožena", rekao je.

Fra Mario Knezović nije nijekao pandemiju, ali je mjere nazvao “poligonom nultih procesa na svjetskoj sceni”. Upozorio je da se ne dijelimo na cijepljene i necijepljene.

"Svima mora biti jasno kako oni koji imaju drugačiji stav o pristupu liječnju od Covida nisu nikakva znanstvena sekta koja se hrani teorijama zavjera. To je podvala", kazao je fra Mario.

Poznati hrvatski imunolog, dr.sc. Srećko Sladoljev, jedan od najpoznatijih negatora korone iznio je tezu je da je najjači lijek – zagrljaj. Otkrio je da je išao u Krapinske Toplice i dao podršku dječaku koji zbog odbijanja nošenja maske ne može pohađati nastavu.

Dr. Lidija Gajski nazvala je aktualnu situacijom komedijom i farsom.

“Mnogi su u ovih godinu i pol naučili više nego za cijeli život”, poručila je. “Materijalno je izgubilo na vrijednosti, a na cijenu je došla sloboda. Saznali smo da slobodu treba zaslužiti i da je sloboda je moć“, rekla je.

“Smireni smo i u ljubavi sa samima sobom, a kad si takav imaš i ljubavi za druge”, dodala je. “Izađite iz predstave, skinite scenografiju. Iskoračite iz mraka kazališta na svjetlo”, rekla je prekinuta aplauzom. “Osjetite kako je ovdje nama na suncu”.

 
index Instagram400x230 youtube