MARIN ČILIĆ: Djeci pogođenoj potresom podignut ćemo duh i napraviti sportske terene

Marin Čilić sa svojom Zakladom organizira veliki humanitarno – sportski spektakl u Petrinji 12. i 13. srpnja.

U grad koji je prije šest mjeseci pogodio strašan potres dolaze najveće zvijezde hrvatskog sporta koje će zaigrati tenis za samo jedan cilj – izgradnju sportskih terena u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Svoj nastup na Gem Set Hrvatska potvrdili su Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Borna Ćorić, Donna Vekić, Ivan Dodig i brojni drugi uspješni hrvatski sportaši.

”Više-manje je sve spremno. Završavamo sitne detalje kojih ima jako, jako puno, ali veliki dio posla je obavljen. Ove godine nas očekuju Olimpijske igre, završava turnir u Wimbledonu pa nam je organizacija bila malo teža. Imat ćemo manje sportaša nego prošle godine, ali svi koji su slobodni, odazvali su se. Imat ćemo fenomenalan spektakl. Sretni smo da smo odabrali Petrinju koja je pogođena potresom. U tom dijelu Hrvatske nije bilo velikih sportskih događaja, a sada ćemo djeci tog kraja podignuti duh i napraviti nešto lijepo za njih i izgraditi dva sportska terena u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici. Bit će nas 15-16 sportaša i velikih imena. Svi su uživali na Šalati prije dvije godine da su mnogi i sami izrazili želju opet doći, ali mnogi su na pripremama i to je nezgodno, ali moram se zahvaliti ovima koji dolaze. To je ogromna stvar. Kao sportaš znam koliko mi je bitan svaki dan odmora koji mogu posvetiti obitelji, rodbini, prijateljima…”, kazao je Čilić ne otkrivajući nam tko je najbolji tenisač među netenisačima.

U ponedjeljak, 12. srpnja, Zaklada Marin Čilić organizira druženje djece sa sportašima. Mališani će imati priliku zaigrati tenis sa svojim sportskim idolima, a osim toga organiziran je i program za građanstvo. Tenis village otvara se 12. srpnja u 14 sati i svi će pronaći nešto za sebe.

Dan kasnije, 13. srpnja, u Petrinju dolaze najveće zvijezde hrvatskog sporta, a naslov pobjednika Gem Set Hrvatska iz 2019. brani Mario Mandžukić.

”On ima najviše bodova pa će ga svi htjeti srušiti”, kroz smijeh nam govori Čilić, naslućujući nam već sada kako će u Petrinji među sportašima, ali i publikom biti dobra zabava.

”Ove godine će biti malo drugačiji koncept. Imat ćemo dvije ekipe koje će igrati jedna protiv druge jer je manji broj parova”, kazao je Čilić, a ovaj završni dio teniskog turnira u utorak od 18 i 30 prenosit će i HTV za sve one koji ne mogu biti u Petrinji, a svoja sredstva mogu donirati na broj telefona 060 9004.

BIT ĆE NAS 15-16 SPORTAŠA I VELIKIH IMENA. SVI SU UŽIVALI NA ŠALATI PRIJE DVIJE GODINE DA SU MNOGI I SAMI IZRAZILI ŽELJU OPET DOĆI, ALI MNOGI SU NA PRIPREMAMA I TO JE NEZGODNO, ALI MORAM SE ZAHVALITI OVIMA KOJI DOLAZE. TO JE OGROMNA STVAR. KAO SPORTAŠ ZNAM KOLIKO MI JE BITAN SVAKI DAN ODMORA KOJI MOGU POSVETITI OBITELJI, RODBINI, PRIJATELJIMA…

Osim spomenutog, prisutni će moći uživati u filmskoj projekciji pod zvijezdama, fitnessu, brojnim radionicama, a turnir će 13. srpnja otvoriti hrvatska pjevačica Albina Grčić koja je predstavljala Hrvatsku na nedavno završenom Eurosongu.

Ulaznice za veliki sportski spektakl u Petrinji mogu se osigurati putem sustava Entrio.hr. Prihod od ulaznica ide za izgradnju sportskih terena u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici, a za ulazak je potrebna i covid putovnica, a za one koji je nemaju u Petrinji će biti besplatno organizirano brzo testiranje kako bi pratili ovaj turnir.

Cijeli razgovor s Marinom Čilićem o humanitarnom spektaklu ‘Gem Set Hrvatska’, Olimpijskim, igrama, drugim teniskim aktualnostima i još mnogo toga poslušajte u audiozapisu.

Poslijednja izmjena danaSubota, 10 Srpanj 2021 13:28
 
index Instagram400x230 youtube