Milanović odlazi u posjet Sveučilišta u Mostaru, a Plenković prima studente iz BiH

Hrvatski su političari početkom srpnja naglasak odlučili staviti na Bosnu i Hercegovinu i obrazovanje tamošnjih pripadnika hrvatskog naroda.

Predsjednik Republike Zoran Milanović najavio je tako posjet Sveučilištu u Mostaru, dok će premijer Andrej Plenković primiti predstavnike udruga studenata iz BiH koji su na studijskom boravku u Hrvatskoj.

Predsjednik Republike boravit će u radnom posjetu Bosni i Hercegovini od 11. do 13. srpnja na poziv Sveučilišta u Mostaru. Predsjednik će održati predavanje na Sveučilištu, posjetit će Mostar, Vitez, Tomislavgrad i Livno i sastati se s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora, najavio je Ured predsjednika.

I dok će Zoran Milanović putovati u Mostar, Andrej Plenković susrest će se s bosansko-hecegovačkim studentima.

– Predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će predstavnike udruga studenata Bosne i Hercegovine koji su na studijskom boravku u Republici Hrvatskoj, u srijedu, 7. srpnja 2021. godine, u 15.00 sati, u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice, stoji u Vladinoj najavi.

Uz premijera, najavljuju iz vlde, na sastanku će biti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić.

Ukratko, bosansko-hecegovački studenti trenutno su se našli u fokusu.

 
index Instagram400x230 youtube