Detalji eksplozije u Zagrebu: Ozlijeđena žena kriminalca uhvaćenog u akciji Tebra

U sinoćnoj snažnoj eksploziji u zagrebačkom naselju Lanište, kako Index neslužbeno doznaje, ozlijeđena je supruga osuđenog pripadnika zločinačke organizacije.

Kako se doznaje, radi se o Tomislavu Sučiću, kriminalcu koji je uhićen na ljeto 2019. u velikoj akciji kodnog imena Tebra, a trenutno je na izdržavanju zatvorske kazne.

Podsjetimo, sinoć oko 2:20 došlo je do snažne eksplozije u stambenoj zgradi u zagrebačkom naselju Lanište. O snazi eksplozije svjedoči činjenica da je oštećeno čak devet stanova, a narušena je i statika zgrade.

Eksplozivna naprava detonirala je na trećem katu zgrade, pri čemu je došlo i do manjeg požara.

"Prema dosad utvrđenom, možemo reći da je ta eksplozivna naprava postavljena negdje u sredini, znači na srednjim katovima, a ne u prizemlju ili zadnjim katovima", kazala je za HRT Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Što je bila akcija Tebra?

Žena koja je lakše ozlijeđena u sinoćnjoj eksploziji je supruga Tomislava Sučića, jednog od pripadnika zločinačke organizacije čije članove su USKOK i policija uhitili na ljeto 2019. godine u akciji kodnog imena Tebra.

Podsjetimo, USKOK je u srpnju 2020. podigao optužnicu protiv 20 osumnjičenika predvođenih Tomislavom Sabljom, Tomislavom Sučićem i Đorđem Vuletićem i to zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

USKOK je tada izvijestio da zločinačko udruženje, osim za krijumčarenje i preprodaju droga, tereti i za dovođenje u opasnost te poticanja na teško ozljeđivanje i protupravne naplate.

U Hrvatsku prošvercali gotovo 16 tona marihuane

USKOK je u optužnici tvrdio da su Sabljo i Sučić od svibnja 2016. do sredine svibnja 2019. u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji okupili skupinu zbog nabave marihuane i njena krijumčarenja.

Marihuana je najprije skladištena kod Ljubuškog u BiH, a potom uz pomoć granične policajke dopremana u Hrvatsku. Drogu su zatim prodavali i drugim preprodavačima, a na taj je način, sumnja USKOK, u Hrvatsku prokrijumčareno najmanje 15.7 tona marihuane.

Palili aute, utjerivali dugove i pripremali napade

Navodni vođe skupine organizirali su i nabavu 1335 grama kokaina, čime su ukupno zaradili najmanje 84.6 milijuna kuna.

Sabljo i Sučić optuženi su i da su s Vuletićem povezali šestero optuženika koji su zapalili najmanje četiri automobila i "pripremali napad na najmanje jednu osobu, prikrivali najmanje jedan ukradeni osobni automobil te protupravno naplatili dug od najmanje jedne osobe".

 
index Instagram400x230 youtube