Misa za žrtve Bleiburške tragedije i hrvatskog križnog puta bit će na Udbini

Predstavnici Hrvatske biskupske konferencije i Počasnoga bleiburškog sastali su se s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem na temu obilježavanja središnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta. 

Radni sastanak održao se 15. travnja, priopćeno je iz Hrvatskoga sabora koji je pokrovitelj i ovogodišnjeg obilježavanja središnje komemoracije. 

Vodeći računa o složenoj epidemiološkoj situaciji, komemoracija će se održati 15. svibnja, na sličan način kao i prošle godine.

Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan, gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, generalni tajnik HBK dr. Krunoslav Novak  i  nacionalni ravnatelj Dušebrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić te iz Počasnoga bleiburškog voda Milan Kovač i Božo Vukušić razgovarali su o ovogodišnjem obilježavanju središnje komemoracije te definirali program događaja. 

Predviđeno je polaganje vijenaca i molitva na Lojbaškom polju kod Bleiburga u nazočnosti hrvatskog veleposlanika u Austriji, polaganje vijenaca i odavanje počasti žrtvama kod Središnjeg križa na zagrebačkom groblju Mirogoj i misa koja će se služiti u Svetištu hrvatskih mučenika u Udbini, sukladno prijedlogu Hrvatske biskupske konferencije.

Precizniji program bit će objavljen naknadno.

Poslijednja izmjena danaSubota, 17 Travanj 2021 21:44
 
index Instagram400x230 youtube