Hrvatski matematičar kreirao prognostički model koronavirusa za BiH

Hrvatski matematičar, analitičar i inovator Nenad Bakić kreairao je prognostički model koronavirusa u Bosni i Hercegovini i objavio ga na svom Facebook profilu, prema kojemu je BiH u samom vrhu novog vala epidemije.

Bakić je naveo da će se, kada je riječ o cijepljenju bh. stanovništva, situacija popraviti, kako on kaže, s “nekih 700.000 doza do kraja svibnja”.

Skromno je u nekim varijablama, primjera radi, nemam podatke o hospitalizacijama, te također slučajevi i umrli su sa CSSEGISandData gdje su podaci ponedjeljkom objedinjeni za cijeli vikend, tako da nisam mogao napraviti projekcije po danima u tjednu, što je u biti nevažno, naveo je Bakić.

Smatra da smo negdje pri vrhu epidemije.

Smrtnost će pasti, stoga su mi već i sada projekcije umrlih manje od IHME – koji će, vjerujem, objaviti znatno pesimističnije prognozenapisao je Bakić uz tri grafička prikaza, prenosi Faktor.ba.

Prema posljednjim podacima, u četvrtak je u našoj zemlji potvrđeno 1.698 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od posljedica COVID-19 preminulo je 76 osoba.

https://www.jabuka.tv/wp-content/uploads/2021/04/nenad-bakic-grafovi-korona-

 

 
index Instagram400x230 youtube