Ljubušak na čelu Hrvatskog društva za povijest športa

Hrvatsko društvo za povijest športa (HDPŠ) obnovilo je rad izvanrednom izbornom skupštinom s prihvaćanjem Statuta, Programa rada i privremenog Financijskog plana za ovu godinu te izborom statutarnih tijela.

Za predsjednika je izabran Dario Škegro s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a potpredsjednici su ugledni hrvatski sportski publicist iz Splita Jurica Gizdić i Zrinko Čustonja, također profesor Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. 

Na obnoviteljskoj skupštini Društva izabrani su i članovi Izvršnog odbora, a osim spomenutog terceta, u njemu su: Ratko Cvetnić, Robert Kučić, Ana Popovčić, Jura Ozmec, Danira Bilić, Tajana Obradović, Igor Kramaršić i Radica Jurkin, koja je izabrana i na dužnost glavne tajnice HDPŠ-a.

Novi predsjednik HDPŠ-a Dario Škegro kazao je da je i na ovoj sjednici skupštine istaknuta činjenica o neistraženosti područja povijesti sporta te da će glavni oslonac Društvu u budućem djelovanju biti Hrvatski športski muzej kao krovna ustanova koja čuva hrvatsku sportsku baštinu.

Hrvatsko društvo za povijest športa utemeljeno je 1991. godine sa zadaćom stalnog prikupljanja i očuvanja povijesne građe hrvatskog sporta te poticanja istraživačkog, stručnog i publicističkog rada na tom području. Dugogodišnji predsjednik bio mu je Darko Dujmović.

S novih sedam članova, potvrđenih na obnoviteljskoj sjednici skupštine, održanoj online načinom, HDPŠ trenutačno ima 76 članova.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 01 Travanj 2021 11:19
 
index Instagram400x230 youtube