Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić vuče korjene iz Ljubuškog

Damir Mandić rođen je 1973. godine u Stuttgartu.

Završio je Filozofsko teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu s posebnim naglaskom na temama gospodarskog razvoja, socijalne pravde, rada, obitelji, društvenih vrijednosti i zakonodavstva, ekološkoj krizi i njenim aspektima na gospodarskom i društvenom području.

Od 2006. godine bio je ravnatelj Gimnazije Karlovac. Osam godina je bio vijećnik u Gradskom vijeću Grada Karlovca, a od 2014. godine predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca gdje je aktivno sudjelovao u kreiranju gradskih politika i programa u nadležnosti gradske uprave i Gradskog vijeća. U svom javno političkom radu teži promoviranju odgovornosti prema svim građanima bez obzira kojem političkom ili svjetonazorskom spektru pripadali. Oženjen je i otac trojice sinova. Od svibnja 2017. godine obnaša dužnost gradonačelnika Karlovca.

Nešto prije prve kandidature, na pitanja poput “Odkud Karlovac” Mandić se znao našaliti na svoj račun.

“Šalim se na svoj račun, da sam putovao za Zagreb i izašao na postaju kad sam ugledao svjetlo misleći da sam stigao, a u biti sam sišao u Karlovcu. Kad me pitaju od kuda sam, odgovaram da imam krizu identiteta. Dijete sam gastarbajtera, koji su otišli u Njemačku u prvom valu ekonomske emigracije nakon Drugog svjetskog rata. Potječem iz Ljubuškog, a u Metkoviću je stari napravio kuću. Pohađao sam klasičnu gimnaziju u Sinju. To je inače sjemenište. Htio sam biti svećenik, pa sam upisao Filozofsko-teološki fakultet, objedinjeni studij u Splitu. Diplomirao sam u Zagrebu, gdje sam se nastanio. Prihvatio sam 1998. da sam neozbiljan za svećenički poziv. U Karlovac me 2001. doveo posao u Gimnaziji ”, ispričao je Mandić za KA portal.

KANDIDATURA ZA NOVI MANDAT

Mandić je ponovni kandidat za novi mandat kojeg je Gradski odbor HDZ-a Karlovac jednoglasno podržao.

“Gradski odbor HDZ – a Karlovac jednoglasno je podržao moju kandidaturu za novi mandat gradonačelnika grada Karlovca te im se i ovim putem zahvaljujem. Svojim radom u protekle četiri godine, zajedno sa svim svojim suradnicima, nastojao sam oživotvoriti program kojeg smo građanima predstavili na prošlim izborima. Držim da smo zajedno u najvećem dijelu uspjeli. Pred nama je vrijeme novih izazova i nove energije. Narednih dana predstavit ćemo naše planove, programe i projekte za naredno razdoblje u svim segmentima života našeg grada s posebnim naglaskom na gospodarstvo i demografiju. Jednoglasna podrška gospođi Ivani Fočić za zamjenicu te gospodinu Marinu Svetiću za nositelja liste i predsjednika Gradskog vijeća zalog je zajedničkog rada svih članova HDZ – a ali i opredjeljenja da smo stranka otvorena svim izazovima kako bi upravljali gradom na korist svim našim sugrađanima”, napisao je Mandić na svom FB profilu.

Poslijednja izmjena danaPetak, 12 Veljača 2021 07:52
 
index Instagram400x230 youtube