Nema smirivanja vremena, snijeg moguć i u unutrašnjosti Dalmacije

Nastavlja se dotok vlage vjetrom južnog smjera. U nastavku dana vjetar će još i pojačati, jugo i oštro mogu imati olujne udare.

Usto što će poslijepodne biti vjetrovitije, intenzivirat će se oborina, kiša duž obale, gdje lokalno može biti jače kiše pa i nevera.

Nestabilne će biti prilike, jer na vrijeme u našim krajevima djeluje Genovska ciklona. Poslijepodne će se intenzivirati oborina s jugozapada, i kiša će lokalno biti obilnija duž Jadrana. U Gorskom kotaru i Lici padat će snijeg, stvarat će se snježni pokrivač, po planinama moguće i više od 30 cm, dok će u ostatku unutrašnjosti samo prolazno biti snijega, moguće u unutrašnjosti Dalmacije, Istre, u Zagorju, Međimurju.

Oborine će biti i sutra, kiše lokalno obilnije duž Jadrana, dok će u Gorskom kotaru i Lici i sutra biti snijega. Susnježice još sutra tijekom prijepodneva može biti na sjeverozapadu unutrašnjosti, u unutrašnjosti Dalmacije. U četvrtak uglavnom suho, no nema potpune stabilizacije, štoviše, za vikend nas čeka novi val oborine, kiše i snijega, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.

 
index Instagram400x230 youtube