Hrvati u BiH i dalje mogu prelaziti granicu s hrvatskom osobnom i putovnicom

Dvojni državljani Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u najvećoj mjeri Hrvati u BiH i dalje mogu neometano ulaziti u Bosnu i Hercegovinu iz Hrvatske koristeći putovnicu RH ili pak osobnu iskaznicu Republike Hrvatske te se u tom smislu ništa nije promijenilo u odnosu na ranije razdoblje.

Naime, ovih dana u medijskom prostoru pojavile su se određene spekulacije prema kojima državljani RH iz BiH moraju imati putovnicu Bosne i Hercegovine prilikom ulaska u BiH, no to nije točno.

Kako doznaje Vecernji.ba iz Granične policije Bosne i Hercegovine na snazi je i dalje rješenje koje omogućuje ulazak dvojnim državljanima BiH i Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu koristeći neki od dokumenata RH.

Također valja pojasniti kako državljani Republike Hrvatske (s valjanom putovnicom ili osobnom iskaznicom), Republike Srbije i Crne Gore za ulazak u Bosnu i Hercegovine ne trebaju predočiti negativan PCR test na SARS-CoV-2 kada u Bosnu i Hercegovinu ulaze izravno iz države čiji su državljani, kao i njihova maloljetna djeca i supružnici koji su državljani drugih zemalja.

 
index Instagram400x230 youtube