Problemi s vodom u Vrgorcu se odrazili na ljubuško selo Kašče koje dobiva vodu iz Banje

Šesti dan bez vode su vrgoračka sela: Duge Njive, Kljenak, dio Stilja(Maršići) i ljubuško selo Kašče koje dobiva vodu iz Banje.

Strpljenje ljudi pomalo popušta, svi gledaju u nebo, ali pravih kiša nema, čatrnje se pomalo prazne, a špine od vodovoda su suhe.

U ljubuškom Kašču ostalo je mahom 10-ak starijih domaćinstava od kojima nitko već duže vrijeme ne vodi računa, ni što se tiče vode, ni električne energije.

Ostali su kao neka “enklava” vodu i struju dobivaju iz Vrgorca, no mrežu nitko ne održava, piše slobodnadalmacija.hr.

Nekoliko kilometra dalje, u Stiljima, točnije u zaseoku Maršići, doslovno su bijesni, na cijelu situaciju i opskrbu vodom.

- Pa, ne možete jednom dijelu Stilja pustit vodu, a nas ovdje ostaviti bez vode. Je li to sramota? Što smo mi građani drugog reda? Kad mi djeca dođu iz Splita, ne znamo hoće li uopće biti više vode u kući. Čujem da govore da je kod nas mreža loša, da su puknuća. Koliko znam oni su to sanirali, a sad se vaditi na to, mislim da nema smisla- kaže nam Boro Maršić i ljutito nastavlja:

- Susjed mi ima staru bolesnu majku, brine se o njoj, a nema sto litara vode u čatrnji. Koga to briga? Vjerujete mi da nam dođe da uzmemo mašklin i prekopamo cijevi.

Miljenko Polić, direktor “Komunalnog”, naglašava da njegov tim ulaže maksimalne napore da održi sustav u funkciji, kaže, da se trude pustiti vodu i u preostala naselja, ali da je tijekom noći vodostaj u Banji, ponovno pao na razinu od 40 cm.

- Jučer smo pustili vodu u Zavojane, pokušavamo to napraviti za Kljenak i Duge Njive, a Kašče i dio Stilja (Maršiće) smo ostavili sad zbog puknuća po strani, da ne bi cijeli sistem “pukao”. Mislim da bi za vikend svako kućanstvo trebalo imati vodu, no kažem opet, ne ovisi sve o nama, nego o kišama koje trebaju pasti na području Tomislavgrada s kojim smo povezani podzemnim tokovima. Vjerujem da ćemo održati mrežu dok ne dođu kiše, a tu su vatrogasci koji opskrbljuju domaćinstva pitkom vodom koja nemaju priključak na vodovod - istaknuo je Polić.

Dežurni timovi DVD-a Vrgorac i dalje imaju punktove s pitkom vodom u Dugim Njivama i Kljenku, te onim osobama koje ne mogu doći do cisterne vodu nose u bidonima na kućni prag.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 24 Rujan 2020 12:25
 
index Instagram400x230 youtube