Hrvatska: Stožer donio novu mjeru, od sutra noćni klubovi i kafići smiju raditi samo do ponoći

DANAS imamo čak 180 novih slučajeva, daleko najviše od početka epidemije. Situaciju je upravo za HRT komentirao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Najavio je nove mjere.

Stožer objavio: Imamo 180 novih slučajeva, najviše od početka epidemije

"Moramo imati u vidu činjenicu da smo popustili sa svim aktivnostima, društvenim i gospodarskim, i da smo popustili zbog turizma i da smo u tome vrlo uspješni. Imamo više od 800.000 ljudi na obali i očekivali smo povećanje. Ovo je veća brojka i naravno da smo zabrinuti, ali se nadamo da ćemo našim novim mjerama uspjeti suzbiti tu brojku i smanjiti je na prihvatljivu razinu", rekao je Capak.

Od petka kafići i noćni klubovi rade do ponoći

U izjavi za Novu TV otkrio je da od petka na snagu stupa nova mjera - ograničenje rada klubova i kafića. Tako će ugostiteljski obrti raditi samo do ponoći.

''Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inspekcijom ima mogućnost privremeno zatvoriti klub, a danas je Stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea'', objasnio je Capak i dodao da klubovi neće moći raditi nakon ponoći.

 
index Instagram400x230 youtube