Akcija "Delta": SIPA vrši pretrese u Ljubuškom, Mostaru, Grudama...

U sklopu akcije 'Delta', SIPA tijekom jutra vrši pretrese na dvadeset lokacija u BiH.

Kako nesložbeno doznaje Bljesak.info, pretresi se vrše u na lokacijama Sarajevu, Zenici, Novom Travniku, Vitezu, Posušju, Ljubuškom, Grudama i Mostaru.

Akcija Delta se odnosi na vršenje pretresa stambenih objekata i pokretnih stvari koji su u vlasništvu i koje koriste osumnjičene osobe kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u rješenju krivičnih djela organizirani kriminal, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i pranja novca.

Neslužbeno se doznaje i da su pripadnici SIPA-e na terenu otkrili i oduzeli strojeve, cigarete..

Osumnjičene osobe terete se da su u suradnji s drugim osobama, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, osnovali grupu za organizirani kriminal radi nezakonitog stavljanja u promet duhana za pušenje i cigareta, bez plaćanja trošarine na duhan za pušenje i cigarete i bez obilježavanja navedenih proizvoda trošarinskim markicama Bosne i Hercegovine, čime je proračun Bosne i Hercegovine oštećen za iznos od oko 36.000.000 KM po temelju neplaćene trošarine na duvan za pušenje i cigarete.

Navedene aktivnosti provode se u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje i više policijskih agencija u BiH.

Više informacija o rezultatima operativne akcije “Delta” bit će poznato nakon realizacije naloga Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 07 Srpanj 2020 17:23
 
index Instagram400x230 youtube