Šokantno: Pokušaj ubojstva na nacionalnoj osnovi i premlaćivanje ženske osobe uz psovanje "ustaške majke" [video]

U Tuzlanskom naselju Miladije jučer je izbjegnuta tragedija sa smrtnim ishodom, kada je Samir Ganić s dva prijatelja tjelesno nasrnuo na mještanina Gorana Sabranovića, te su mu nanijeli teške tjelesne ozljede u predjelu glave.

Riječ je o prognanim protjeranim osobama nastanjenim u Tuzli, a koje već mjesecima teroriziraju inače multietničku obitelj Gorana Sabranovića, te raznim torturama pokušavaju ga natjerati da napusti svoju imovinu, koja graniči s imovinom Samira Ganića, piše Salines.info.

Prošle godine od Ganića su upućene prijetnje likvidacijom obitelji Sabranović, zbog čega je Sud donio i pravomoćnu presudu kojom je Samir Ganić osuđen na 12 mjeseci uvjetno, odnosno 6 mjeseci zatvora za ponovljeno kazneno djelo.

U cijeli slučaj, a na zahtjev obitelji Sabranović, uključilo se i Povjerenstvo za zaštitu ljudskih prava i sloboda Grada Tuzla, na osnovu čijih zaključaka su izvođeni i sudski dokazi te vođen postupak.

„U ovakvim okolnostima kada se kazneno djelo vrši iz nacionalne mržnje, svi državni organi, od Policije preko Tužiteljstva do Suda, dužni su u okviru svojih nadležnosti poduzeti sve potrebne mjere, a posebno Sud u cilju izricanja maksimalnih zatvorskih kazni, kako bi se svima stavilo do znanja da ne smiju ni pomisliti a ne pokušati ili izvršiti bilo kakvo kazneno djelo, a posebno pokušaj ubojstva“, naglasio je Mirnes Ajanović, predsjednik Povjerenstva za zaštitu ljudskih prava i sloboda Grada Tuzla.

Ajanović je kontaktirao dežurnog tužitelja Vedrana Alidžanovića i upoznao ga s okolnostima da je ta osoba zbog prijetnji, između ostalog i ubojstvom Gorana Sabranovića osuđena od strane Općinskog suda Tuzla na kaznu od 6 mjeseci zatvora, odnosno 12 mjeseci uvjetno i da je djelo izvršia u trajanju uvjetne kazne, što dodatno obavezuje Tužiteljstvo na efikasno djelovanje u cilju određivanja pritvora.

Nakon objavljivanja teksta o napadu, reagirala je nadležna policijska stanica, te je, kako doznaje portal Salines.info Ganić u pritvoru do izjašnjenja nadležnog tužitelja o eventualnom produžavanju pritvora.

S obzirom da osobe bliske Ganiću pokušavaju negirati cijeli slučaj, Salines.info objavio je šokantne snimke brutalnog premlaćivanja Gorana Sabranovića i sestre njegove supruge sa nadzorne kamere, kao i nalaz i mišljenje ljekara o stupnju ozlijeda Gorana Sabranovića.

{youtube}g8t7S1bzGEA{/g8t7S1bzGEA}

nalaz.jpg

 
index Instagram400x230 youtube