U Pločama sahranjen pomorac Đani Vuković koji vuče korijene iz Ljubuškog

U Pločama sahranjen pomorac Đani Vuković koji vuče korijene iz Ljubuškog Foto: ljubusaci.com

U subotu, 14.rujna 2019. godine u Pločama pred ogromnim brojem ljudi sahranjen je Đani Vuković. Preminuli Đani je po majci porijeklom iz Ljubuškog, a dosta naših sugrađana bilo je nazočno na ovom tužnom događaju.

Podsjećamo, Vuković i još jedan pomorac poginuli su 18. srpnja 2019. godine u pomorskoj nesreći koja se dogodila u brazilskim teritorijalnim vodama.

Pretpostavlja se da su se ugušili otrovnim parama iz tankova koje su čistili, a vlasnik broda, brodarska kompanija Atlantska plovidba, potvrdio je da nije bilo eksplozije na brodu. Zapravo, brod nije ni oštećen pa će neometano nastaviti svoje putovanje, piše Slobodna Dalmacija.

More kao život

Đani je završio Pomorski fakultet u Splitu, nakon čega je počeo ploviti na brodovima Atlantske plovidbe. Imao je još nekoliko ponuda za ukrcaj na stranca, gdje je i zarada bolja, ali on je, eto, ostao vjeran brodu Atlantske plovidbe na kojemu je, nažalost, okončao svoj mladi život – rekli su nam Pločani, vidljivo potreseni ovom tragedijom, koja je još i veća jer je iza stradalog Đ. V. ostala supruga s malom bebom.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 16 Rujan 2019 10:35
 
index Instagram400x230 youtube