Pogledajte šta je FUP zaplijenio u akciji “Orka” [foto]

U akciji Federalne uprave policije (FUP) kodnog naziva „Orka“, u kojoj je uhićeno 13 osoba, pronađena je i veća količina novca, alata za pljačke, ali i eksploziv.

Vođa ove grupe je Rahman Begluk. On je odranije poznat policijskim i pravosudnim organima u Bosni i Hercegovini, a uhićen je 2017. u akciji FUP-a pod nazivom “Shark”, također zbog pljačke tržnih centara, kao i 2018. godine zbog brojnih pljački na području Hercegovine.

U ovoj kriminalnoj grupi, kako neslužbeno saznaje Avaz, nalaze se i članovi njegove uže obitelji.

Za sada je pronađena velika količina oružja i pištolja, ali i eksploziva.

U tijeku je privođenje uhićenih u prostorije Federalne uprave policije u Mostaru.

Policijski službenici FUP-a od ranih jutarnih sati započeli su s realizacijom operativne akcije “Orka” na području Federacije BiH.

Službenici FUP-a vrše pretrese na području Mostara, Jablanice, Čitluka, Konjica, Sarajeva i Istočnog Sarajeva. U akciji su uhićeni pripadnici organizirane kriminalne grupe koja se dovodi u vezu s kaznenim djelima razbojništvo, teška krađa, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

-Radi se o o organiziranoj kriminalnoj grupi od 14 članova koja se unazad pet godina dovodi u vezu s napadima na transporte novca, tržne centre, pljačke benzinskih pumpi. Pored toga vrši neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i vrši tešku krađu putničkih motornih vozila – kazala je glasnogovornica Federalne uprave policije (FUP) Marina Zović. .

Dodala je da je “do sada ova grupa imala materijalnu korist oko milijun KM, a napravila je materijalnu višemilijunsku štetu gospodarskim subjektima”.

 
index Instagram400x230 youtube