Širokobriježanin priznao krađe u Ljubuškom

Širokobriježanin M.Z. (1989.) priznao je da je počinio više krađa na području Ljubuškog tijekom prošle i ove godine, objavila je u srijedu Uprava policije MUP-a ŽZH.

Policijski službenici OKP-a PU Ljubuški su radeći na razotkrivanju kaznenih djela Krađe i Teške krađe počinjenih u 2022. i 2023. godini na širem području Grada Ljubuškog, došli do pouzdanih informacija da je osoba M.Z.(1989.) iz Širokoga Brijega mogući počinitelj navedenih kaznenih djela.

Nad M.Z. je 23. svibnja 2023. godine u službenim prostorijama PU Ljubuški zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više kaznenih djela iz oblasti kaznenih djela protiv imovine KZ F BiH, i to jedno kazneno djelo Krađe iz čl. 286 KZ F BiH počinjeno 11. kolovoza 2022. godine u Ljubuškom, i tri kaznena djela Teške krađe iz čl. 287 KZ F BiH počinjena 3. prosinca 2022.godine, 4. veljače 2023. godine i 8. svibnja 2023. godine na širem području Grada Ljubuškog.

Tijekom davanja iskaza M.Z. je istražiteljima OKP-a PU Ljubuški priznao i izvršenje kaznenog djela Teške krađe koje je 8. svibnja 2023. godine počinio na širem području Ljubuškog, a koje nije prijavljeno Policijskoj upravi Ljubuški od strane oštećenog, nakon čega su policijski službenici izvršili provjere te utvrdili da je navedeno kazneno djelo zaista i počinjeno.

O svemu navedenom je izvješten dežurni županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Ljubuški će protiv M.Z. (1989.) dostaviti izvješće o počinjenom kaznenom djelu za gore navedena kaznena djela, a za kaznena djela za koja je ranije dostavljeno izvješće uputit će dopunu izvješća Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

 
index Instagram400x230 youtube