Pola godine od pogibije obitelji Krstić službeno ne znamo ništa o uzrocima nesreće

Pola godine nakon prometne nesreće na Buni javnost ne zna detalje pogibije obitelji Krstić, ni hoće li i kako odgovarati Mile Doko.

Mediji gotovo svakodnevno pitaju za predmet, Tužiteljstvo HNŽ im šalje plasične odgovore tipa “istraga je u tijeku”, “u tijeku je analiza prikupljenih dokaza” i slično. Predmet se odvukao, lagano pada u zaborav, možda i sa ciljem da emocije i sjećanje na poginulu obitelj splasnu.

“Vezano za vaš upit, u svezi prometne nezgode sa tragičnim posljedicama koja se dogodila dana 24.09.2022. godine u mjestu Buna-Zaton, Grad Mostar, obavještavamo Vas da je Tužiteljstvo HNŽ/K provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja u navedenom slučaju, kao i da su prikupljeni svi subjektivni i objektivni dokazi i to: izjave sudionika, nalazi vještačenja (obdukcija, strojarsko vještačenje motornih vozila, prometno-tehničko vještačenje, medicinsko vještačenje, analiza alkohola u krvi), te da je zaprimljeno policijsko izvješće sa privitcima uz isto. U tijeku je analiza svih prikupljenih dokaza i ostale dokumentacije, dostavljene uz policijsko izvješće, nakon koje analize će Tužiteljstvo donijeti tužiteljsku odluku u ovom predmetu”, odgovorili su na naš upit 16. siječnja.

I od tada su prošla dva mjeseca, na najnoviji upit o Krstićima ne odgovaraju uopće. Da se bilo gdje u zemlji ili susjedstvu dogodila ova prometna nezgoda već bi se davno znalo što su uzroci prometne nesreće i ima li i kakve odgovornosti utrkivača o kojima je brujala regija.

Međutim, na šutnju i nedjelovanje pravosudnog bermudskog trokuta HNŽ-a, koji je, kako nas iskustvo uči, jedan od najsporijih, najzatvorenijih i najustrašenijih ne treba se čuditi.  

Podsjetimo, u prometnoj nesreći koja se dogodila 24. rujna 2022. kod Mostara preminule su četiri osobe. Među njima je Mate Primorac koji je udario u Renault obitelji Krstić u kojem su poginuli Boris (1988.), Marijana (1987.) i Roberto (2013.) Krstić, dok je četvrta članica obitelji preživjela. U kontekstu nesreće spominjao se i Mile Doko, te njegovo utrkivanje s Primorcem. Je li ono dokazano i kako će Doko odgovarati još uvijek nitko ne zna.

 
index Instagram400x230 youtube