Pretresi u Hercegovini: Uhićene tri osobe

Tri osobe uhićene su u srijedu zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo ”nedozvoljen promet akciznih proizvoda” u sklopu akcije Hilux koja se provela na području Gruda, Širokog Brijega, Kreševa i Sarajeva.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva, Kreševa, Gruda i Širokog Brijega realizirali operativnu akciju ”Hilux” i izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na devet lokacija.

Uhićene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo ”Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine. Uhićeni su sprovedeni u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to 2500 kilograma duhana u listu, 300 kilograma rezanog duhana i jedna mašina za rezanje duhana.

Pretresi su realizirani po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačke županije.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 04 Kolovoz 2022 10:46
 
index Instagram400x230 youtube