Ljubušak, nekadašnji direktor Aluminija danas na optuženičkoj klupi

Nekadašnji generalni direktor mostarskog Aluminija Ivo Bradvica danas će sjesti na optuženičku klupu u Općinskom sudu Mostar, gdje će se izjasniti o krivici za počinjeni kriminal u hercegovačkom gigantu koji je ugašen u srpnju 2019. godine zbog dugovanja od 450 milijuna KM.

Općinski sud u Mostaru je 17. veljače ove godine potvrdio optužnicu koju je Županijsko tužiteljstvo u Mostaru podiglo 8. veljače protiv Ive Bradvice zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nesavjesnog rada u službi.

Bradvica je Aluminij vodio od kraja 2010. do studenog 2013., a u optužnici je obuhvaćen period poslovanja iz 2011. godine.

Na teret mu se stavlja odbijanje razmatranja dvije povoljnije ponude u vezi s razgradnjom Tvornice glinice Mostar, zbog čega je nastala imovinska šteta, jer je zaključen ugovor s firmom koja je ponudila nižu otkupnu cijenu te je nastala šteta veća od dva milijuna KM. Prije gašenja tvornice posljednja Uprava Aluminija po osnovu sudske presude Bradvici je isplatila 300.000 maraka.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 10 Ožujak 2021 09:10
 
index Instagram400x230 youtube