Akcija "Tebra": U Ljubuškom uhićeni Marijana Bilić i Toni Bubalo

Marijana Bilić i Toni Bubalo uhićeni su u akciji kodnog naziva “Tebra”, koja je provedena na području BiH i Hrvatske, a na teret im je stavljeno krijumčarenje narkotika, objavio je “Dnevni avaz”.

Njih su uhitili pripadnici SIPA-e na području Ljubuškog. Oni su u Tužiteljstvu BiH i sutra će biti poznato hoće li biti zatražen pritvor ili mjere zabrane.

Prema navodima “Avaza”, najvjerojatnije će biti traženo da im bude određen pritvor zbog straha od bijega. U međunarodnoj akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i hrvatskog USKOK-a do sada je uhićeno 20 osoba, od čega 18 na području Hrvatske.

Iz SIPA-e i MUP-a Hrvatske su naveli da je riječ o složenoj akciji kojoj je prethodila višemjesečna istraga usmjerena prema više osoba u dvije zemlje zbog sumnje da su kao pripadnici organizirane kriminalne skupine, od kraja 2018. do danas, vršili promet različitih vrsta opojnih droga iz Albanije, preko Crne Gore u BiH i Hrvatsku. Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, SIM i memorijskih kartica, pet komada automatskog vatrenog oružja, veća količina streljiva raznog kalibra, 10 okvira za automatsku pušku, četiri električna detonatorska upaljača, dvije kamuflažne kamere s antenom i ručna radio veza. U jučerašnjoj akciji zaplijenjeno je 500 kilograma droge, od toga oko 200 kilograma skunka u Hrvatskoj i 300 kilograma narkotičkih sredstava u BiH.

 
index Instagram400x230 youtube