Makača iz Ljubuškog „pao“ i zbog veze s bandom u predmetu „Orka“

U Županijskom sudu u Mostaru jučer je održano ročište za određivanje pritvora Marku Biliću zvanom Makača (32) iz Ljubuškog kojeg su dan ranije uhitili pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Sud je danas donio rješenje kojim je Biliću određen pritvor.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske-županije, pod čijim nadzorom su i djelovali pripadnici FUP-a u ovom slučaju, su tražili pritvor zbog opasnosti da će Bilić ponoviti krivično djelo za koje je osumnjičen, navodi avaz.ba.

Podsjetimo, on se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru s drugim osobama 17. rujna 2013. godine, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, ukrao automobil sa kojim se odvezao do zlatarske radnje „Perla“ u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare I. B., a nakon što je isti izašao i zaključao radnju.

Također, on je tada vlasniku zlatare I. B. nanio pištoljem ozljede u predjelu glave, a potom mu ukrao torbu u kojoj su se nalazile osobne stvari i određena količina novca, nakon čega se dao u bijeg.

Iako se nakon uhićenja u javnosti postavljalo pitanje zbog čega u ovom slučaju djeluje Tužiteljstvo HNŽ, umjesto Tužiteljstva ŽZH, ipak, kako saznajemo iz izvora bliskih FUP-u, protiv Bilića se vodi istraga u vezi s pojedinim osumnjičenim i djelima iz predmeta „Orka“. Radi se o razbojništvima počinjenim na području HNŽ i ŽZH, a „Perla“ je jedno od tih djela.

Tako se protiv Bilića i drugih, a koji su obuhvaćeni u predmetu „Orka“, čija nam, pak, imena u cilju istrage ne mogu otkriti, vodi istraga zbog sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje u vezi s razbojništvom.

Bilić je i ranije osuđivan za razbojništvo i izazivanje opće opasnosti te za druga krivična djela.

 
index Instagram400x230 youtube