Nitko iz Sarajeva nije čestitao Plenkoviću i HDZ-u

Niti jedan političar i niti jedan jedini politički subjekt iz Sarajeva nije se udostojao čestitati na izbornoj pobjedi hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i njegovu HDZ-u.

Sarajevski političari time su pokazali odsustvo elementarne političke kulture, posebno s obzirom na činjenicu da je Hrvatska prijateljska zemlja Bosni i Hercegovini s kojom je vežu neraskidive veze. Spominjati dužinu granice je postalo otrcano.

No, činjenica da Plenković i HDZ traže poštivanje svih prava konstitutivnih naroda u BiH, pa i hrvatskog naroda, jednostavno je izgleda neprihvatljiva bošnjačkoj politici koja se sada ponaša kao da se u Hrvatskoj izbori nisu ni održavali. To je pad ispod svake razine pristojnosti.

Istovremeno, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kratko je putem Twittera čestitao Plenkoviću i izrazio nadu da će se otvoriti prostor za novu suradnju dviju zemalja.

Plenković, i ne samo on, jasno je prepoznao što Sarajevo radi nametanjem Komšića Hrvatima i to je više puta nedvosmisleno javno kazao. Isto je uradio i predsjednik Zoran Milanović.

Čini se kako je Sarajevu puno bitnije gurati dalje fenomen Komšić nego graditi prijateljske odnose sa susjedima. Čini se kako im je puno važnije nastaviti proces pretvaranja Hrvata u nacionalnu manjinu u BiH, nego izgrađivati državu BiH.

I Plenković i HDZ će bez obzira na sve nastaviti zagovarati euroatlantski put BiH i bit će najveći prijatelj našoj zemlji. Hrvatska i BiH su vezane posebnim vezama i to ne može uništiti niti jedan sarajevski političar.

 
index Instagram400x230 youtube