Dragan Pavlović: Sada imamo "korona poljoprivrednike"

Odbor za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH održao je sjednicu na kojoj su usvojene određene inicijative.

Predsjednik Seljačkog saveza Federacije BiH Dragan Pavlović ustanovio je da poljoprivrednici nisu imali zabranu rada tijekom pandemije te da su sada došli u fazu da svoje proizvode ne mogu plasirati na tržište.

- Sada imamo "korona poljoprivrednike" i ti ljudi će se brzo vratiti svojim poslovima - rekao je Pavlović.

Ugostiteljski objekti su zatvoreni, a turista nema pa je i potražnja za proizvodima manja.

- S obzirom da smo direktno vezani za ugostiteljske objekte i turizam zahtjevi za našu proizvodnju su se smanjili. Nadamo se da ćemo kroz tematske sjednice doći do adekvatnih rješenja - istaknuo je Pavlović.

odbor_poljoprivreda_dragan_pavlovic_dzk_RSA_1.jpg

Predsjednik Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Ahmed Džubur izjavio je da će se od idućeg tjedna, svakih sedam do deset dana, održavati tematske sastanke iz svakeog područja koja se tiče poljoprivredne proizvodnje prehrambene industrije.

Bilo je riječi i o neisplaćenim poticajima iz 2012. godine.

- Razgovarali smo i o tome da se hitno sa razine ministarstva omogući isplata oko dva milijuna KM za projekte iz 2012. godine. Znači osam godina čekaju poljoprivredni subjekti na osnovi nalaza Federalne inspekcije i odluke o prihvaćanju tih projekata. Od resornog ministra Šemsudina Dedića dobili smo uvjeravanje da će to biti u relativno kratkom roku - dodao je Džubur.

 

 
index Instagram400x230 youtube