Još nema otvaranja frizerskih salona i kafića, a kad otvore, više ništa neće biti isto

Istaknuto Još nema otvaranja frizerskih salona i kafića, a kad otvore, više ništa neće biti isto

Zabranama rada u okviru mjera borbe protiv pandemije mnogi su objekti bili primorani zaključati svoja vrata.

Bh. javnost ostavlja dojam da joj ponajviše nedostaju kafići, frizerski saloni i druge uslužne djelatnosti.

Do njihovog otvaranja u skorije vrijeme neće doći. Doduše, neki su zabranama odlučili reći "NE" i na svoju ruku, riskirajući kazne, otvoriti svoja vrata.

O tome kad će frizerskim salonima i ugostiteljskim objektima biti dopušten rad govorio je Fahrudin Solak, načelnik Stožera civilne zaštite Federacije BiH.

Najavio je i brojne novine koje će ugostitelji objekti i frizerski saloni morati uvesti kako bi zakonski radili.

- Vjerujem da će se frizerski saloni među prvima otvoriti svoja vrata, naravno, pod određenim sigurnosnim uvjetima. Više neće biti ručnika, bit će potrebne pregrade, mjerit će se temperatura, dezinfekcija iza svakog gosta... - najavio je Solak u razgovoru za Radio Sarajevo.

Žele li se pripremiti na otvaranje, vlasnici će prije toga morati uložiti znatna sredstva kako bi gosti imali propisani razmak.

- Gosti će moći sjediti za istim stolom, ali vlasnici moraju osigurati pregrade od pleksiglasa kako bi gosti imali tu propisanu socijalnu distancu. To se odnosi i na vlasnike kafića, gdje će i tu biti potrebna dezinfekcija iza odlaska svakog gosta. Sve će biti na vrijeme - izjavio je. Fahrudin Solak, načelnik Stožera civilne zaštite Federacije BiH.

Kad je riječ o ljetovanju Bosanaca u Neumu, moguće da ostanu uskraćeni Jadranskog mora pa "prvi čovjek zabrana" FBiH kaže da u BiH osim Neuma ima još lijepih destinacija.

Vidjet ćemo kakvi će biti prvi naredni koraci u ublažavanju mjera. Kupanje u Jadranskom moru je lijepo, ali BiH ima još mnogo toga lijepog. Ne moramo biti na moru da bi nam bilo dobro i da bismo se ugodno osjećali. Polako, dajte da ovu pandemiju prvo privedemo kraju - izjavio je Fahrudin Solak, načelnik Stožera civilne zaštite Federacije BiH.

 
index Instagram400x230 youtube