Zatvorena konferencija ‘PR Days Mostariensis 2019’ [video]

Ovogodišnja međunarodna znanstveno-stručna konferencija “PR Days Mostariensis 2019”, koja je po riječima predsjednika Organizacijskog odbora Konferencije Nine Ćorića kroz tri dana okupila preko 500 stručnjaka i znanstvenika, zatvorena je u petak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM).

Predsjednik Ćorić istaknuo je kako je Konferencija sudeći po povratnim informacijama u potpunosti uspjela.

Prema povratnim informacijama posjetitelja i sudionika, odnosno svih onih koji su aktivno sudjelovali u radu Konferencije možemo slobodno reći da je ona u potpunosti uspjela, da smo se pozicionirali i da “PR Days Mostariensis” polako postaje brend. Konferencija integrira, okuplja i detektira teme te kroz interakciju između studenata, stručnjaka, praktičara i znanstvenika iznalazi neke prijedloge rješenja koji su izneseni u zaključcima konferencije – kazao je Ćorić.

Programski odbor ove konferencije, kako je dodao, utvrdio je ukupno 11 zaključaka.

U zaključcima, među ostalim, stoji kako je kriza stvarnost svake organizacije i pojedinca te kako krizno komuniciranje predstavlja neizostavno, a istovremeno i jedno od najzanemarivanijih područja odnosa s javnošću. Također, profesionalni odnosi s javnošću anticipiraju krizne situacije strateškim promišljanjem, planiranjem i sustavnim djelovanjem, a učinkovito rješavanje kriznih situacija može se dogoditi samo sinergijskim djelovanjem svih interesno-utjecajnih skupina – kazao je Ćorić pojašnjavajući neke od zaključaka Konferencije.

Dodao je kako je kroz tri dana održavanja ove manifestacije prošlo preko 500 ljudi koji su bili aktivni sudionici Konferencije.

Treba napomenuti kako smo imali i razna predstavljanja udžbenika, mini sajam stručne literature četiri nakladničke kuće koje dominantno obrađuju tematiku kojom se, među ostalim, bavi Konferencija. Također smo predstavili i znanstveni časopis, imali smo i studentsku sekciju, odnosno studentski modul, kao i sedam sesija. Potpisali smo i Sporazum o suradnji za obavljanje studentske prakse, radilo se intenzivno kroz sva tri dana i jako sam zadovoljan rezultatima Konferencije – istaknuo je Ćorić.

Predstavljanjem recentnih knjiga i udžbenika te sajmom stručne literature, PR Days Mostariensis će, po njegovim riječima, i ubuduće poticati razvoj znanstvenih područja koje konferencija obuhvaća.

Ova konferencija također će nastaviti okupljati studente, praktičare i znanstvenike kako bi u interakciji ostvarivali sinergijske učinke na dobrobit profesije i zajednica u kojima djeluju. PR Days Mostariensis postaje trodnevna manifestacija koja se sastoji od “science day”, “practicioner day” i “student day”, a suorganizatori sljedećih PR Daysa su Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta SUM-a, Udruga za odnose s javnošću BiH (PRIBA) i studentska udruga “PRUMO” – istaknuo je.

Tema sljedeće konferencije PR Days Mostariensis bit će “Integrirana komunikacija, mediji i odnosi s medijima”, naveo je Ćorić.

Poslijednja izmjena danaPetak, 22 Studeni 2019 21:27
 
index Instagram400x230 youtube