Dodijeljene nagrade "Snaga izvrsnosti", tri Ljubušanke bile u nominaciji

Ženama iz BiH koje su drugi prepoznali kao one koje su možda nepoznate javnosti, ali koje svojim radom doprinose društvenoj zajednici, savladavaju sve prepreke i pomažu drugima, sinoć su u Sarajevu uručene nagrade "Snaga izvrsnosti".

Nagrade su dodijeljene ženama u sedam kategorija. U kategoriji "Poduzetništvo" prva je Meliha Klopić-Murtić, a u kategoriji "Opstanak" Fata Orlović. Priznanje u kategoriji "Sport" dobila je Nudžejma Softić, a u kategoriji "Poljoprivreda" Devleta Pamukčić. Najbolja u kategoriji "Društveni angažman" je Jadranka Miličević, u kategoriji "Mediji i kultura" Selma Selman, a u kategoriji "Znanost i obrazovanje" Amna Dervišagić.

Ovo je bila prilika da se dodijeli i posebna nagrada "Super heroina" koja je pripala Azri Dedić iz Bihaća. Ona je djevojka s Down sindromom i već 12 godina se aktivno bavi džudom. Odnedavno je europska prvakinja u ovom sportu, piše Oslobođenje.

Podsjetimo, među onim ženama koje su nominirane za nagradu "Snaga izvrsnosti" bile su i tri Ljubušanke. 

U kategoriji  "Poduzetništvo" nominirane su Zdenka Udovičić i Zrinka Kraljević, a u kategoriji "Sport" Josipa Tomić.

Njihovi primjeri pokazuju kako se odlučnošću, upornošću, zalaganjem, primjenom znanja i inovativnošću može napraviti puno pozitivnih promjena u društvu i tako doprinijeti napretku cijele Bosne i Hercegovine.

 
index Instagram400x230 youtube