Plin u Federaciji BiH jeftiniji od nove godine

Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, zatražio je od Uprave “BH-Gasa” da napravi analizu i procjenu s ciljem da od nove godine dođe do smanjenja cijene plina za potrošače u Federaciji, prenosi današnji „Dnevni avaz”.

Džindić želi da bez obzira na to kolika bi moguća korekcija cijene bila, “BH-Gas” tijekom sezone grijanja i pozitivnih učinaka u potrošnji plina smanji prodajnu cijenu.

Ministar u dopisu navodi kako bi umanjivanje cijene plina tijekom grijne sezone i s ekološkog stajališta imalo poseban značaj.

-Točno je, poslao sam dopis da se napravi analiza, jer ima elemenata da se cijena korigira, odnosno da plin bude jeftiniji. Čekam povratnu informaciju da vidim u kojem će to postotku biti kako bi se što prije usvojilo na Vladi. To sam obećao prije nekoliko mjeseci, jer ulazimo u grijnu sezonu i smatram da cijena plina može biti niža – kaže Džindić za „Avaz”.

I iz Uprave „BH-Gasa” potvrdili su ovu informaciju.

Prema riječima Jasmina Salkića, direktora ove državne tvrtke, suglasni su da dođe do smanjenja cijene plina prema „Sarajevogasu”, što će značiti nižu cijenu plina prema potrošačima.

 
index Instagram400x230 youtube