Županijski stožer civilne zaštite i ove godine podržava ekološku akciju "Trebižat - Eko 2019."

U prostorijama Vlade Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu je, pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića, održana 5. sjednica Županijskog stožera civilne zaštite.

Nakon što je zapovjednik Stožera Zdenko Ćosić otvorio sjednicu, usvojen je Zapisnik s 4. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite.

Na prijedlog Županijskog povjerenstva za procjenu šteta Stožer je dao pozitivno mišljenje na izdvajanje sredstava za rad članova i tajnika Županijskog povjerenstva za procjenu šteta. Rad članova i tajnika Županijskog povjerenstva za procjenu šteta odnosi se na procjenu šteta nastalih prirodnom nepogodom na području Grada Širokog Brijega. Stožer je usvojio nekoliko odluka o opremanju struktura civilne zaštite i gradskih/operativnih centara civilne zaštite.

Stožer je donio Odluku o potpori ekološke akcije "Trebižat - Eko 2019." održane u organizaciji Udruge ŠREK 'Vidra' Ljubuški.

Član Stožera i pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Mladen Bošnjak informirao je članove Stožera o broju i vrsti intervencija pripadnika vatrogasnih postrojbi i Gorskih službi spašavanja od početka godine do danas. Vatrogasci su imali 480 intervencija pri gašenju požara i 69 tehničkih intervencija, a pripadnici Gorskih službi spašavanja u našoj županiji su intervenirali 24 puta.

 
index Instagram400x230 youtube