Širokobriježanin sastavlja pitanja za hrvatski 'Milijunaš'

Filip Karačić, 28-godišnjak iz Širokog Brijeg vrlo rano otkrio je ljubav prema enigmatici, sastavljanju križaljki, kvizova i sličnih zadataka te je upravo zbog tog 'hobija' postao dio tima televizijskog kviza 'Tko želi biti milijunaš' koji se emitira na Hrvatskoj televiziji.

''Nema veće sreće od one kad ti se hobi pretvori u posao'', komentira Filip svoj posao u intervju za Manager.ba.

Uz završeni studij kroatistike i povijesti umjetnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, te rad na novoj sezoni poznatog hrvatskog kvita, slobodno vrijeme kako ističe ''najradije provodi na malom nogometu, u čitanju kakvog dobrog stripa ili knjige, gledanju filmova, kuhanju, druženju…''

'Tko želi biti milijunaš' četvrti je televizijski kviz na kojem je radio, nakon angažmana u kvizovima 'Tog se nitko nije sjetio', 'Potjera' i 'Kvizna situacija', logičan slijed bio je da ga producenti pozovu i angažiraju i u popularnom 'Milijunašu'.

''Budući da sam surađivao na svim tim kvizovima, bio sam upućen u to kako se radi, pa su me urednici pozvali. Nadam se da ću poziv opravdati jer se radi o uspješnom kvizu prokušane formule i velike gledanosti u brojnim zemljama'', govori Filip.

Objašnjava kako pitanja piše i predaje obično na mjesečnoj bazi. ''Danima prikupljam i oblikujem podatke na koje sam naišao u dnevnim novinama, u zanimljivim knjigama i dokumentarcima, ali i u svakodnevnim situacijama, npr. dok gradom obavljam uobičajene poslove.

Onda slijedi nekoliko dana „rovovskog“ rada gdje se svako pitanje mora do kraja oblikovati, provjeriti i potkrijepiti nekolicinom važnih izvora'', dodaje mladi Širokobriježanin.

 

 
index Instagram400x230 youtube