FBiH: Kreću pojačani inspekcijski nadzori u svim županijama

FBiH: Kreću pojačani inspekcijski nadzori u svim županijama Foto: Jabuka.tv
U okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih oblika poslovanja, Federalna uprava za inspekcijske poslove u ponedjeljak započinje provođenje „Programa pojačanih inspekcijskih nadzora u FBiH u razdoblju listopad – prosinac 2024. godine“ koji će trajati od 28.10. do 20.12.2024. godine.

Program smo bazirali na procjeni rizika, a fokus smo stavili na područja koje su ranije bile manje obuhvaćene inspekcijskim nadzorima federalnih inspektorata i prioritetna opredjeljenja pojedinih federalnih ministarstava, što ovaj ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora razlikuje od prethodnih, rečeno je iz uprave.

Nadzore će provoditi svih 11 federalnih inspektorata, s posebnim fokusom na područja sigurnosti hrane, zaštite okoliša, prometovanja drvnih sortimenata, korištenja novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, zaštite zdravlja i obavezne imunizacije, kretanja, transporta i dobrobiti životinja, zaštite na radu, intelektualnog vlasništva, trgovine nekretninama i rabljenim vozilima, prijevoza putnika i roba.

Inspekcijski nadzor nad provođenjem Zakona o fiskalizaciji vršit će se također u okviru ovog Programa“, izjavila je direktorica Federalne uprave za inspekcijske poslove Ivana Prvulović.

Pojačane aktivnosti ove Uprave provodit će se na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine, izuzev u općinama Jablanica, Konjic, Kreševo, Kiseljak, Fojnica, te Vareš i Drvar koje su pogođene nedavnim poplavama.

Inspekcijske nadzore provodit će mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove, koji će u pojedinim područjima po potrebi surađivati s županijskim inspekcijskim organima.

Apeliraju na gospodarske subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet sankcioniranja, te građane da uočene nepravilnosti u radu gospodarskih subjekata prijave putem web stranica FUZIP-a.

 
index Instagram400x230 youtube