Predstavnici Sveučilišta u Mostaru sudjelovali na sastancima EUPeace alijanse u Madridu

Predstavnici Sveučilišta u Mostaru sudjelovali su na sastancima EUPeace alijanse održanima na Papinskom sveučilištu Comillas u Madridu, Španjolska.

Ovaj važan događaj okupio je vodeće članove EUPeacea, uključujući Upravni odbor, Odbor za obrazovanje, Nadzorni odbor, te po prvi put novoosnovani Senat, s ciljem definiranja budućih smjernica Alijanse u promicanju mira, pravde i inkluzivnih društava diljem Europe.

Novoformirani Senat EUPeacea, koji se sastoji od ključnih dionika iz devet sveučilišta članica, održao je svoj prvi sastanak. Senat uključuje studente, doktorske kandidate, mlade istraživače, te profesorsko i administrativno osoblje, a odigrao je važnu ulogu u raspravama o budućnosti Alijanse.

Osim  na istraživanje i obrazovanje, sastanci su se bazirali i na strateške rasprave u kojima su sudjelovali čelnici partnerskih sveučilišta, uključujući rektore, prorektore, predsjednike, voditelje ureda i studente. Rasprave su se usredotočile na dugoročno upravljanje i strukturu EUPeacea, naglašavajući važnost osiguravanja stabilnosti i utjecaja Alijanse u nadolazećim godinama.

Jedna od glavnih tema sastanka bila je mogućnost osnivanja pravnog okvira za EUPeace, što bi dodatno osnažilo stabilnost i povećalo utjecaj Alijanse u Europi i šire.



 
index Instagram400x230 youtube