Isplata naknada invalidima i civilnim žrtvama rata za lipanj od 24 milijuna KM

Iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u četvrtak je priopćeno da su uneseni nalozi za isplatu sredstava za neratne invalidnine, civilne žrtve rata i roditelje njegovatelje za lipanj 2024. godine.

Radi se o sredstvima ukupnog iznosa od 24.146.729,14 KM, od čega je 21.910.326,12 KM za neratne invalidnine, a 2.236.403,02 KM za isplatu naknada civilnim žrtvama rata.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ostaje predano nastojanjima da sva sredstva budu pravovremeno i transparentno distribuirana, potvrđujući našu obavezu prema poboljšanju kvaliteta života naših građana uz vlastite, ali i napore i podršku svih pojedinaca i organizacija koji doprinose ovim naporima, te nastavljamo raditi na daljnjem unaprjeđenju sustava socijalne zaštite u Federaciji, stoji u priopćenju navedenog resornog ministarstva.

Dodaju kako u skladu s nepokolebljivom posvećenošću podršci i unaprjeđenju dobrobiti svih socijalnih kategorija u Federaciji iz mjeseca u mjesec nastoje sve naloge puštati u terminima koje su obećali korisnicima, a kako bi oni imali datum za koji će vezati prispijeće svojih naknada.

 
index Instagram400x230 youtube