ŽZH učinila prvi korak ka kurikularnoj reformi i izradi novog prostornog plana

Petnaesta redovita sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, s 15 točaka dnevnog reda, održana je u utorak u Širokom Brijegu.

Izdvajaju se izmjene tri zakona kojima će ŽZH napraviti prvi korak ka kurikularnoj reformi obrazovanja.

Po skraćenom postupku bit će usvojeni, uz amandmane, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u ŽZH, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u srednjoj školi.

Bitno je naglasiti da se ovi zakoni tiču kurikularne reforme i zato se rade po skraćenoj proceduri da bi se mogli nabaviti udžbenici. Jako mi je drago da je naša županija krenula u tom smjeru, da radi na reformi sa željom da unaprijedimo obrazovanje, izjavio je uoči početka sjednice za portal Jabuka.tv predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

                                                                                       Ivan Jelčić

Jedna od točaka dnevnog reda je i Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o izvršenju Proračuna ŽZH za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

U Izvješću se navodi na što smo potrošili novce, koji su prihodi i rashodi… Dužni smo to donijeti do sredine ove godine, a ove godine smo to uradili nešto ranije nego inače s obzirom da je prethodnih godina ovo izvješće usvajano krajem lipnja, objašnjava Jelčić za Jabuka.tv.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine ŽZH našao se i Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o stanju u prostoru ŽZH za razdoblje od 2019. do 2022. godine.

Drago mi je da se donosi ovaj zaključak jer se ide u izradu novog prostornog plana Županije Zapadnohercegovačke. To je jako pohvalno i pohvaljujem ministra Širića što se odlučio na ovaj korak, zaključio je Jelčić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Prijedloga Zakona, Zaključaka i Izvješća kao i cjelokupan dnevni red možete pogledati OVDJE.

 
index Instagram400x230 youtube