Kraljević: Za udžbenike iz županijskog proračuna izdvojeno 380.000 KM

U osnovnim i srednjim školama ŽZH danas je počela nastava, a velik broj učenika neće morati platiti udžbenike za ovu školsku godinu.

Županijska vlada je po prvi put uspjela osigurati besplatne udžbenike za sve učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola.

Prema riječima dopredsjednika Vlade i ministra financija ŽZH Tonija Kraljevića, za ove svrhe iz županijskog proračuna je izdvojeno 380.000 konvertibilnih maraka.

Čestitavši svim učenicima, prosvjetarima i ostalim školskim djelatnicima početak nove školske godine, Kraljević je ponovio kako je sretan što je ova županijska vlada konačno uspjela realizirati davno zacrtani projekt besplatnih udžbenika, te najavio daljnje planove.

Nastojanja ove Vlade ŽZH će biti da u proračunima narednih godina osiguramo sredstva za besplatne udžbenike za sve naše osnovnoškolce, kako bismo barem malo financijski olakšali roditeljima opremanje djece za školu, kazao je Kraljević za Fenu.

Inače, Vlada ŽZH već godinama izdvaja sredstva za subvencioniranje prijevoza učenika, a ta stavka je ove godine znatno uvećana. Kroz protekli period značajna su sredstva uložena i u obnovu i opremanje školskih zgrada, te edukaciju prosvjetnog kadra, a sve s ciljem pružanja što kvalitetnijeg obrazovanja.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 09 Rujan 2019 18:28
 
index Instagram400x230 youtube