Vlada ŽZH izdvojila više od pola milijuna KM za SUM

Pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, u Širokom Brijegu je u ponedjeljak, 13. svibnja, održana 37. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada je donijela Odluku o isplati sredstava s pozicije „Tekući prijenosi za Sveučilište u Mostaru, Studentski centar u Mostaru, Zavod za odgoj i obrazovanje“ iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu u iznosu 1.146.000 KM. Sredstva iz ove Odluke raspodjeljuju se kako slijedi:

  • Sveučilištu u Mostaru 520.000 KM,
  • Studentskom centru u Mostaru do 326.000 KM za sufinanciranje smještaja i ishrane studenata iz Županije Zapadnohercegovačke, ovisno o broju studenata prema mjesečnom izvješću
  • Zavodu za odgoj i obrazovanje 300.000 KM za obavljanje djelatnosti i kurikulsku reformu.

Foto: Vlada ŽZH

Vlada je utvrdila tekst Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi, Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u srednjoj školi i Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u Županiji Zapadnohercegovačkoj te ih uputila u daljnju proceduru Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada je uputila Izvješće o izvršenju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 1. 1. – 31.12. 2023. godine u daljnju skupštinsku proceduru.

Također, donesene su sljedeće Odluke:

  • Odluka o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje na poziciju ravnatelj u Županijskom zavodu za pravnu pomoć,
  • Odluka o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Javne ustanove Dom zdravlja Grude,
  • Odluka o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Javne ustanove Dom zdravlja Posušje.
 
index Instagram400x230 youtube