Nastavlja se travanjsko rano ljeto, ali meteorolozi najavljuju promjenu vremena

Nakon stabilnijeg razdoblja, prema trenutnim prognozama desetog ili 11. travnja (srijeda i četvrtak) moguća je promjena vremena uz pad temperature i padaline

U vikendu za nama uživali smo u suncu i temperaturama uobičajenim za rano ljeto. Sudeći prema trenutnim prognoznim modelima, lijepo vrijeme će se nastaviti i u narednim danima s tim da sredinom tjedna slijedi kratkotrajna promjena.

Prema ranijoj prognozi meteorologa sa BHMeteo.ba, razdoblje od šestog do 10. travnja, izdizanjem afričke anticiklone nad našu regiju, donosi nam ekstremno visoke temperature za ovo doba godine koje bi uz pretežito sunčano vrijeme mogle dostizati lokalno i do 32 stupnja Celzijusa.

Početkom ovog radnog tjedna prenosi se vrijeme kakvo je bilo i tijekom vikenda.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od osam do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko devet, a najviša dnevna temperatura oko 27 stupnjeva.

poster
Nakon stabilnijeg razdoblja, prema trenutnim prognozama desetog ili 11. travnja (srijeda i četvrtak) moguća je promjena vremena uz pad temperature i padaline. Međutim, bez izgleda da bi se takvo vrijeme moglo nastaviti, piše Klix.ba.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u utorak će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od devet do 13, na jugu do 15, a najviša dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

U srijedu umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Krajem dana, ponegdje na zapadu može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od devet do 13, na jugu do 15, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 26 stupnjeva.

 
index Instagram400x230 youtube