Krajem tjedna stižu nam ljetne temperature do 30 stupnjeva

Od petka više sunčanog vremena i svakim danom sve toplije sa temperaturama preko 25°C, a lokalno i do 30°C.

Nakon kratkotrajnog zahlađenja, od utorka (26.03.) nas očekuje izražena južina. Osjetno zatopljenje, povremeno jak do lokalno olujan jugo, a prema kraju ožujka i u prvim danima travnja ljetne temperature zraka.

Bez dugotrajne stabilizacije vremena. Sunčane dane brzo bi prekidale povremene fronte uz kišu, pljuskove a obzirom na visoke temperature i lokalno grmljavinska nevremena, navodi BHMeteo.ba.

– Tijekom noći na ponedjeljak nas je hladna fronta napustila. Padaline su u većini krajeva prestale uz djelimično razvedravanje. Tijekom dana pretežito sunčano i ugodnije uz temperature između 11 i 15°C.

U urorak se sa jugozapada očekuje postepeno naoblačenje uz kišu i pljuskove koji će najprije zahvatiti Hercegovinu i zapad Bosne. Kasnije tijekom dana lokalno kiša i u ostatku zemlje. Temperature u porastu a jugo u postepenom jačanju, navode meteorolozi.

– Srijeda i noć na četvrtak nam donose dinamične odlike vremena. Umjeren do jak jugo uz lokalno olujne udare i promjenivu naoblaku. U noći na četvrtak zahvatit će nas nova fronta sa zapada donoseći prolazno kišu i pljuskove sa grmljavinom širom zemlje. Tijekom četvrtka vrijeme bi se postepeno stabiliziralo.

Od petka više sunčanog vremena i svakim danom sve toplije sa temperaturama preko 25°C, a lokalno i do 30°C, objavio je BHMeteo.

 
index Instagram400x230 youtube