Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: Pripremite kišobrane

Jače padaline se u subotu očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne

Bosnu i Hercegovinu zahvatio je val toplog vremena sa neuobičajeno visokim temperaturama za ovo doba godine i kišnim padalinama. Prema pognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, slične vremenske prilike očekuju nas i u dane vikenda.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padaline su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C.

Što se tiče subote, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Jače padaline se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Umjereno i jako jugo prijepodne. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Temperatura zraka većinom između 7 i 14°C, piše Klix.ba.

U nedjelju u našoj zemlji oblačno vrijeme s kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C.

U ponedjeljak također pretežito oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padaline su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C.

 
index Instagram400x230 youtube