Objavljena vremenska prognoza do kraja tjedna

Žuto upozorenje danas je na snazi za područje cijele Bosne i Hercegovine. Meteorolozi upozoravaju na grmljavinsko nevrijeme, a za područja Krajine i Tuzlanske županije objavljeno je upozorenje za obilne padaline.

U četvrtak je u Bosni pretežito oblačno, u Hercegovini sunčanije prije podne. Širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C, prenosi Radiosarajevo.

U petak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

 
index Instagram400x230 youtube