Predsjednik Vlade posjetio Zavod za poljoprivredu u Ljubuškom

 
Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić, predstojnica Ureda predsjednika Iva Milas i savjetnici Jadranko Lasić i Stipan Zovko, posjetili su danas Zavod za zdravstveno osiguranje, Službu za zapošljavanje i Zavod za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke.

Uz ravnatelja Vilsona Crnjca, sastanku su nazočili i predsjednik Upravnog vijeća Zavoda Velimir Markota, predstojnik Ureda ravnatelja Josip Luburić, zamjenik ravnatelja Gordan Bradvica i rukovoditeljica Službe za ekonomske poslove Marija Sabljić.

Ravnatelj je upoznao predsjednika s organizacijom i programom rada Zavoda za tekuću godinu, investicijama u zdravstvu, kao i Strateškim planom razvoja Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke.

Ministar Pejić je istaknuo kako je potrebno unaprijediti procedure kako bi povećali učinkovitost sustava u smislu poboljšanja usluga građanima.

Sastanku u Službi za zapošljavanje, pored ravnatelja Službe Petra Majića, nazočio je i zamjenik ravnatelja Pero Bubalo. Upoznali su predsjednika s radom Službe, kao i trenutnim programima sufinanciranja zapošljavanja 2023. godine.

Nakon posjeta Zavodu za zdravstveno osiguranje i Službi za zapošljavanje u Grudama, predsjednik je, zajedno s ministrom gospodarstva Darijem Sesarom i suradnicima, posjetio Zavod za poljoprivredu u Ljubuškom, gdje ih je dočekao ravnatelj Zavoda Luka Vranješ i viši referent za agronomske poslove Tomislav Zelenika.

Ravnatelj Vranješ je također predstavio organizaciju rada Zavoda koji, sa izdvojenim uredom u Širokom Brijegu, ukupno broji osam djelatnika, a trenutno u Zavodu dva vježbenika obavljaju vježbenički staž.

Zavod za poljoprivredu obavlja poljoprivredno-savjetodavnu djelatnost, realizira prijave novčanih potpora u poljoprivrednoj proizvodnji sa federalne i županijske razine, izvještajno-prognozne poslove u zaštiti bilja u Županiji, kao i uzgojno-selekcijski rad. Također, Zavod je aplicirao na niz projekata financiranih iz EU fondova.

Predsjednik Čović je iskazao zadovoljstvo današnjim posjetima kao i podacima o realiziranim projektima, kako Zavoda za Zdravstveno osiguranje, Službe za zapošljavanje, tako i Zavoda za poljoprivredu, te naglasio da će Vlada i nadalje kroz programe i planove rada nastaviti s realizacijom strateških ciljeva definiranih Strategijom razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021. – 2027. godine.

 

 
index Instagram400x230 youtube