Cvitanović: Na narednim izborima ćemo vjerojatno pobijediti HDZ BiH

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović samouvjereno je izjavio kako će njegova stranka na narednim izborima vjerojatno pobijediti HDZ BiH.

U razgovoru za N1 kazao je kako su njegovu stranku svi kontaktirali prilikom pokušaja sastavljanja vlasti Federacije BiH. Podsjetimo, novi ministri u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u srijedu su preuzeli dužnost. Među njima i Nediljko Rimac, član HDZ-a 1990 koji će predvoditi Ministarstvo zdravstva FBiH.

– Nismo upali sa rezervne klupe. Naš ministar je predsjednik je ljudska i politička vertikala u našoj stranci, njen osnivač, premijer HBŽ-a, aktivni kirurg u Livnu… Rekao sam da će trenutak kada ćemo biti faktor u Federaciji BiH i on je došao. Svi su nas kontaktirali, Čović, Nikšić, Konaković. Kontaktirali su nas i sa jedne i sa druge strane – izjavio je Cvitanović, dodajući da pri tome misli i na one koji nisu dio aktualne vlasti. Tvrdi kako se dogodila i ponuda da HDZ 1990 delegira šest ministara i da se krene u pravljenje nove vlasti u FBiH. Bilo kakvu priču o tome su, kaže, odbili.

Potom je uslijedio poziv Dragana Čovića, kojem su se odazvali. Tvrdi – zadatak im nije bio da popune rupu koja je nastala odustajanjem NES-a i Stranke za BiH. Osim na tek finalizirani proces formiranja federalne vlade, Cvitanović gostujući u programu N1 se osvrnuo i na naredni izborni ciklus.

Mi ćemo na narednim izborima vjerojatno pobijediti HDZ BiH. Takav je trend kod hrvatskog naroda. Ako se promijeni izborni zakon i ne budemo ugroženi izborom Komšića, siguran sam da će HDZ 1990 i naši partneri biti, barem na razini HDZ-a BiH – priželjkuje Cvijanović, navodi N1.

Njihove kritike na račun HDZ-a BiH, dodao je, bit će nastavljene uprkos činjenici da su u zajedničkoj vladi.

U interesu hrvatskog naroda, osim izmjena izbornog zakonodavstva, u cilju je i i razbijanje monopola HDZ-a BiH u predstavljanju hrvatskog naroda – dodao je potom sugovornik N1.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 08 Svi 2023 11:16
 
index Instagram400x230 youtube