Godina iza nas: Vatrogasci u ŽZH intervenirali 852 puta

Godina iza nas: Vatrogasci u ŽZH intervenirali 852 puta Foto: PR / Vatrogasci u ŽZH intervenirali 852 puta - Pročitajte više na: https://bljesak.info/vijesti/flash/godina-iza-nas-vatrogasci-u-zzh-intervenirali-852-puta/418786

Blagdan svetog Florijana i Međunarodni dan vatrogasaca obilježen je u četvrtak u Grudama. Sedam dobrovoljnih društva Naime, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović sa suradnicima priredio je svečani prijam za zapovjednike četiri javne vatrogasne postrojbe i zapovjednike/predsjednike i vatrogasce sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava.

"Na početku ovog nazovimo ga radno-svečanog sastanka izražavam zadovoljstvo našim zajedništvom i suradnjom, ali i zahvalu svima vama i vašim postrojbama za nesebičnu požrtvovnost prilikom izvršavanja zadataka i za sve ono što ste činili i činite za sve nas, za našu Županiju. U protekle dvije godine u našoj Županiji formirana su četiri dobrovoljna vatrogasna društva tako da ih danas imamo sedam što uz četiri profesionalne postrojbe predstavlja okosnicu našeg sustava zaštite i spašavanja", kazao je Martinović.

Pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Mladen Bošnjak je izlagao na temu "Pripreme za požarnu sezonu 2023." te prezentirao statističke podatke o broju vatrogasnih intervencija u prošloj i ovoj godini, opremljenosti vatrogasnih postrojbi i aktivnosti u pripremi za protupožarnu sezonu. Četiri mjesec U 2022. godini evidentirano je 709 požara te isto toliko intervencija vatrogasnih postrojbi i 143 tehničkih intervencijama vatrogasaca. U prva četiri mjeseca ove godine vatrogasci su sudjelovali u gašenju 104 požara i 50 tehničkih intervencija.

Zapovjednici/vatrogasci i njihovi domaćini iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke obišli su poligon za obuku vatrogasaca sagrađen u sklopu prekograničnog programa BiH – Crna Gora IPA II koji financira Europska unija. Vatrogasni zapovjednici/predsjednici su zahvalili na prijamu i dosadašnjoj suradnji i podršci koju su imali od strane Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Na prijamu su ispred Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke osim ravnatelja Drage Martinovića i pomoćnika ravnatelja Mladena Bošnjaka nazočili Srećko Vukojević, viši stručni suradnik za vatrogastvo, Željko Vukoja, te vatrogasni zapovjednici i vatrogasci Dario Čuljak (Široki Brijeg), Svemirko Mikulić (Grude), Milan Tolić (Ljubuški), Mario Čutura (Posušje), Daniel Galić, Ante Kvesić i Marko Čolak (DVD Kočerin), Marin Barać (DVD Mokro), Darko Paradžik (DVD Gorica), Ante Mihalj (DVD Rakitno), Nikola Kordić (DVD Tihaljina), Srećko Mandić i Ivan Kraljević (DVD Trebižat). -

 
index Instagram400x230 youtube