Javni natječaj: „Žena i intelektualno vlasništvo: Unaprjeđenje inovacija i kreativnosti“

Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine u suradnji s projektom „EU Podrška pravima intelektualnog vlasništva“ poziva studente i učenike srednjih škola, kao i sve druge građanke i građane, državljane BiH, da se prijave na;


JAVNI NATJEČAJ za vizualni i/ili tekstualni prikaz teme „Žena i intelektualno vlasništvo: Unaprjeđenje inovacija i kreativnosti“

Svjetski dan intelektualnog vlasništva obilježava se 26. travnja svake godine s ciljem podizanja svijesti o ulozi koju prava intelektualnog vlasništva imaju u poticanju inovacija i kreativnosti.

Ove godine naglasak je na ženama u kontekstu unaprjeđenja inovacija i kreativnosti. Ženska inovativnost i snalažljivost oblikovali su naš svijet generacijama.

Diljem svijeta, žene unaprjeđuju znanost, stvaraju nove umjetničke trendove, otvaraju poslove i mijenjaju svijet.

Uzbudljiv trend se uočava u Bosni i Hercegovini u poduzetničkom start-up ekosustavu gdje je uloga žena porasla u posljednjih nekoliko godina.

Žene su sada na ključnim pozicijama u ekosustavu. Svjetski dan intelektualnog vlasništva 2023. prilika je za slavlje svih talentiranih žena diljem svijeta – žena izumitelja, kreatora i poduzetnica koje žele saznati kako prava intelektualnog vlasništva mogu podržati njihove poslovne ciljeve.

S ciljem obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u BiH, pozivamo vas da sudjelujete u javnom natječaju.

Radovi trebaju na kreativan i inovativan način ilustrirati temu „Žena i intelektualno vlasništvo: Unaprjeđenje inovacija i kreativnosti.“

Radovi se trebaju dostaviti isključivo u digitalnom formatu bez obzira na medij i tehnike korištene tijekom produkcije rada. Samo radovi u digitalnom formatu, bilo da je riječ o crtežu, slici, grafici, kolažu, skulpturi, fotografiji, instalaciji, videu, tekstualnoj priči, digitalnoj umjetnosti ili grafičkom dizajnu, bit će uzeti u razmatranje. Radovi se, uz popunjen prijavni obrazac, koji je sastavni dio ovog poziva, šalju elektroničkim putom u razdoblju do 12. 4. 2023. na sljedeću e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poziv na javni natječaj možete preuzeti ovdje.

Prijavni list za javni natječaj možete preuzeti ovdje.

 
index Instagram400x230 youtube