Služba za zapošljavanje ŽZH isplatila novčanu pomoć nezaposlenima u iznosu od 100 KM

Služba za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke uputila je naloge prema bankama za isplatu jednokratnih novčanih naknada nezaposlenim osobama u Federaciji BiH, te će sredstva tijekom dana biti na računima nezaposlenih osoba, saznaje Vrisak.info.

U Županiji Zapadnohercegovačkoj je 6.696 nezaposlenih za koje je nadležna županijska služba utvrdila da ostvaruju pravo na ovu naknadu, a jutros je prema bankama doznačen iznos od 669.600 KM, a tijekom dana iznos od 100 KM bi trebao biti na računima nezaposlenih osoba.

Podsjetimo, Uredbom Vlade Federacije BiH o podršci stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena predviđeno je da županijske službe za zapošljavanje najkasnije do 20. prosinca ove godine isplate jednokratnu novčanu naknadu na transakcijske račune korisnika.

Uplata iz Proračuna Federacije BiH za 2022. godinu je izvršena jučer na račun Službe za zapošljavanje ŽZH, a u skladu sa Uredbom Vlade Federacije BiH o podršci stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena, kojom je utvrđeno da jednokratna pomoć od po 100 KM bude isplaćena za nezaposlene osobe u FBiH Služba za zapošljavanje ŽZH je jutros izvršila uplatu prema nezaposlenim osobama.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 15 Prosinac 2022 12:08
 
index Instagram400x230 youtube