PR, Media & Sport DaysMostariensis: Mediji u fokusu drugoga dana Konferencije

Drugi dan Međunarodne znanstveno-stručne konferencije PR, Media&SportDaysMostariensis počeo je s početkom u 11 sati uz izravan televizijski prijenos iz studija SUM TV-a sekcijom Mediji.

Nakon prvoga dana, koji je bio posvećen Studentskojsekciji, PRsekciji i dodjeli priznanja, drugi dan Konferencije u središte stavlja medije. U sklopu sekcije Mediji održan je panel na temu Konvergencija medija u praksi na kojemu su sudjelovali Valentina Rupčić (Večernji list BiH), Damir Smrtić (HRT), Siniša Kovačić (Hrvatska katolička mreža / Sveučilište u Mostaru), Ivana  Ivančić (Nova TV), Milan Šutalo (Hrvatski medijski servis), Emerik Gudelj (Arena radio) i Dejan Jazvić (FENA).

„Trenutačno je najveći izazov novinarstva opstanak. Novinarstvo treba ostati u formi u kojoj je zamišljeno, na kojoj počivaju postulati novinarstva.Novinaru je potrebna ne samo edukacija koje se tiče fakulteta nego i poznavanje opće kulture i onoga čime se bavi“, kazala je Valentina Rupčić, zamjenica glavnoga urednika Večernjega lista BiH.

Nakon panela uslijedila su brojna izlaganja autora iz područja odnosa s javnošću i novinarstva, a neke su od tema bile Novi oblici videoizražavanja – Vodcast, Multimedijalni sadržaji u objavama novinskih agencija, Širenje moralne panike i pad povjerenja u online medije, Utjecaj i značaj konvergencije medija na promociju i popularizaciju sportskih sadržaja, Komparativna analiza konvergencije javnih radijskih servisa u BiH i Hrvatskoj, Izvještavanje hrvatskih portala o navijačkoj skupini Torcida: analiza sadržaja Slobodne Dalmacije i Večernjeg lista.

Zadnji dan Konferencije posvećen Sportu

Treći dan Konferencije bit će posvećen sekciji Sport u kojoj će se održati panel pod nazivom Kome pripada nogomet?, a na kojemu će sudjelovati Stipe Pletikosa (Hrvatski nogometni savez), SabahudinTopalbećirević (Nova BiH), Ivan Ivković (Podcast Incubator) te Sergej Jakirević (HŠK Zrinjski). Također, više od 20 izlagača predstavit će svoje teme kroz razna izlaganja, nakon čega će uslijediti zaključci sedme po redu Međunarodne znanstveno-stručne konferencije PR&Media DaysMostariensis i prva emisija PR DaysVodcasta.

slika3.jpg

slika4.jpg

slika5.jpg

slika6.jpg

 

 

 
index Instagram400x230 youtube