Video Roberta Dacešina o BiH proglašen najboljim turističkim filmom na svijetu

Video bh. pustolova i travel blogera Roberta Dacešina naziva "Zašto BiH može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu" proglašen je nedavno najboljim turističkim videom na svijetu.

Natjecanje je provodio Međunarodni odbor turističkog filma, a pobjednik je odlučen na temelju glasova publike.

Turistička olimpijada

- Video je dobio 56.914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u povijesti ovog natjecanja. Službena dodjela nagrada bit će 24. studenoga u Valenciji u Španjolskoj i s ponosom ću predstaviti svoju zemlju ondje. Možda u tenisu nisam bio tako dobar da odem na Olimpijadu, ali kada je turizam u pitanju, ovo je olimpijada te vrste, a BiH se sada nalazi na najvišem postolju - poručio je Robert i zahvalio onima koji su ga podržali. Dacešin je ovaj video objavio u siječnju ove godine, a u opisu je poručio da, iako se na prvu naslov videa možda čini pomalo neozbiljnim, ipak pokazuje zašto zaista misli da BiH može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu. - Proteklih nekoliko godina imao sam priliku i čast putovati po BiH i obilaziti razna mjesta. Ona svima poznata te ona skrivena o kojima se ne priča toliko i za koja malo tko zna, a u ovom videu želio bih podijeliti s vama ono što sam vidio. Pokazat ću vam koliko toga imamo, a da nismo ni svjesni i koliko se skrivenih ljepota nalazi tik ispred nas, a o kojima se gotovo i ne priča.

Prikazao ljepote BiH

Koliko skrivenih spilja, čistih rijeka i netaknutih jezera. Koliko godina povijesti i tradicije samo ima u bh. gradovima - navodi se u snimku na YouTubeu. - Ono što nekako daje posebnu draž ovoj nagradi je što znam da iza nje ne stoje ni institucije ni reklame, već je video rađen potpuno u našoj režiji i s našim proračunom. Doduše, nije da nisam od pojedinih institucija tražio novac, ali..., dobro, već znate kakav sam odgovor dobio. Ako sam i dobio - napisao je Robert uz video koji je nedavno objavio.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 07 Studeni 2022 14:09
 
index Instagram400x230 youtube