Otkazana i sjednica Zastupničkog doma BiH

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović otkazao je 33. sjednicu ovog doma koja je bila zakazana za srijedu, 5. listopada.


U obavjesti predsjedatelja Radmanovića navodi se da je sjednica otkazana zbog nepostojanja uvjeta za njeno održavanje, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Radmanović je ranije sazvao redovnu sjednicu tog doma, na čijem dnevnom redu se trebao naći Izvještaj o usuglašavanju teksta Zakona o izmjenama Zakona o trošaranima u BiH.

Zastupnički dom je još u ožujku ove godine usvojio prijedlog zakon po kojem bi gorivo u Bosni i Hercegovini bilo jeftinije do 0,50 KM na razdoblje od šest mjeseci, uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca.

Nakon toga, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je isti zakon, ali s rokom važenja samo 30 dana.

Zbog toga je bilo neophodno usuglasiti tekst predloženog zakona između dva doma, a Komisija za usuglašavanje usuglasila ga je na način da trošarine na gorivo budu ukinute na razdoblje od šest mjeseci uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca.

Dom naroda državnog parlamenta trebao je u utorak, na hitnoj sjednici koju je zakazao dopredsjedavajući tog Doma Bakir Izetbegović, također razmatrati Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjenama Zakona o trošarinama u BiH.

Međutim, ta sjednica nije održana zbog nedostatka kvoruma, jer nisu došla četiri izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda i svih pet izaslanika iz Kluba srpskog naroda.

Sjednici je nazočilo svih pet izaslanika iz Kluba bošnjačkog naroda te jedan izaslanik iz Kluba hrvatskog naroda (Zlatko Miletić).

 
index Instagram400x230 youtube